Tänään ( eli siis eilen jos ollaan ihan tarkkoja) pestiin koko kimppakämpän matot yhteensä 14 kappaletta joista 4 oli ihan hirveen isoja. Ilma oli mitä otollisin mattolaiturilla puuhaamiseen, aurinko lämmitti juuri sopivasti,muttei porottanut liikaa ja tuuli oli lämmin.

Saavuimme joskus seitsemän aikkaan rantaan ja jouduimme odottelemaan. Kaupungissamme ei ole kuin muutama laituri jäljellä. Olimme jotakuin kymmenen aikaan pesseet kaikki matot.

Patosilta aukesi meidän pestessä mattoja ja tajusin etten kotikaupunkini patoa ole koskaan auki nähnyt. Lähdimme katsomaan mutta pato oli jo suljettu kun ehdimme sille.

Mattolaiturilla tapasimme ihanan mummelin jonka kanssa juttelimme pitkän tovin kissoista. Aluksi luulin että mummeli tuli meitä hätyyttämään ja hoputtelemaan mutta ei hän sitä tarkoittanutkaan. Lopuksi hävetti omat ennakkoluulot.Mummeli otti meiltä vielä puhelin numeron jonka antaa tutulleen joka saattaa ehkä tahtoa kissanpennun.

Sen jäkeen kävimme vielä shoppailemassa :D Leipomosta noudimme tuoretta leipää. Kahdella eurolla 8 pussia! Miettii vaan kuin paljon ilmaa niissä leipien hinnoissa on kun ne kaupasta ostaa puolikuivana. Lisäksi mukaanlähti kakunroiskeita laatikollinen , sillä sitten juhlistettiin kesän matto shown päätymistä.

Kierrätys keskuksessa  teimme hyviä löytöjä. Sivellin, leimasin, vaatteita iso läjä, kahdet kengät  lähti mukaan. Villapaitoja tuli ostettua talveksi ja farkut. Nätti liituraita kauluspaita ja jännän näköinen sametti hamonen. Vaatteet ja kengät  makso 20 senttiä kukin. Siellä oli nyt vaikka ja mitä kivaa ja kaunista. Mutta rahatilanne ei sallinut oikeen törsäämistä mulla oli vaan joku kolme euroo ja M:llä jotai 2 euroo. mutta ne riitti silti todella hyvin.

Takaisin tullessa tuli pulma. Minne matot saa kuivumaan? Jouduimme pesemään luhtikäytävän kaiteet la laittamaan matot niille roikkumaan. Onneksi meidän käytävän varrella ei asu ketään muuta. Oli siinä varmaan ihmettemistä naapureilla kun mimmit kyykkii luutujen kanssa käytävän kaiteita jynssäämässä. Olihan ne likaset! Kaksi isoo sankkoa mustaa vettä. mutta matot saatiin kuivumaan.

Olin ihan poikki! menin maate vasta yhdeksältä silti. Ajattelin jotain rytmiä kehitellä, opiskelut jatkuu taas elokuussa.